Vergelijk uw offerte

Ik heb geen vast contract en kan ik wel een hypotheek krijgen?

De arbeidsmarkt verandert fundamenteel. Wij constateren dat het voor een groeiende groep mensen erg moeilijk is een hypotheek te krijgen.
Zonder een vast arbeidscontract is dat nog lastiger. Mensen krijgen minder vaak een vaste baan aangeboden, waardoor er meer flexibele arbeidskrachten bij komen. Dit betekent dat steeds minder huishoudens een eigen woning gefinancierd kunnen krijgen.
Een vaste baan is nu vaak een voorwaarde die veel geldverstrekkers stellen om zonder problemen in aanmerking te komen voor een hypotheek.
Onderstaand hebben we een drietal situaties geschetst die van toepassing kunnen zijn
op jouw situatie en en waarvoor wij hebben bewezen daar een oplossing voor te hebben. 

We onderscheiden een drietal situaties waarbij iemand geen vast contract heeft.
 1. Je hebt een tijdelijk contract met een intentieverklaring van de werkgever dat hij jou in vaste dienst neemt na afloop van het tijdelijk dienstverband.

  Hoewel tegenwoordig niemand garantie heeft op een 'vaste' baan, gaat de bank ervan uit dat met deze werkgeversverklaring het inkomen voor de toekomst stabiel is. Een hypotheek kan zelfs met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden afgesloten.
 2. Je hebt een tijdelijk contract en de werkgever wil nog niet aangeven of jij een vaste aanstelling krijgt na afloop van het tijdelijke contract.

  Wellicht is jouw contract al een keer verlengd. Nu wordt bij het vaststellen van jouw inkomen terug naar het verleden gekeken. Op basis van jouw inkomsten uit het verleden wordt vervolgens berekend hoeveel je kunt lenen. We ontvangen dan graag een salarisstrook en de jaaropgaven van de afgelopen drie kalenderjaren. Jouw inkomen wordt dan bepaald aan de hand van het gemiddelde van de drie voorgaande kalenderjaren. Als dit gemiddelde inkomen hoger is dan het inkomen van het laatste jaar, wordt het laatste jaarinkomen als inkomen gehanteerd. Ook als je geen vast contract hebt, kun je een hypotheek afsluiten en zelfs met NHG. 
 3. Deze lijkt op situatie 2 maar het inkomen is onvoldoende of je hebt nog geen drie jaar inkomen genoten.

  Door onze uitvoerige inventarisatie hebben wij keer op keer bewezen dat wij na jouw situatie te hebben voorgelegd aan een acceptant van de bank voor jou toch een hypotheek hebben kunnen regelen. Zonder een vast contract van de werkgever regelen wij voor jou een hypotheek conform de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF code) en dat zonder extra toeslagen op de rente maar helaas zonder NHG.

Een hypotheek zonder een vast contract aanvragen

Wij zijn reeds vele jaren een begrip voor een onafhankelijk hypotheekadvies ook zonder een vaste aanstelling en zonder een intentieverklaring bieden wij de oplossing.
Profiteer van onze ruime ervaring en ontvang binnen 24 uur ons voorstel.

   

  Heb je nu vragen of wil je een aanvraag doen?


     010 - 2356819 

   

     Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan


      Wil je de aanvraag eerst voorbespreken?